Sfaturi de securitate


Va oferim cateva sfaturi pentru siguranta dumneavoastra online pe site cat si in alte locuri unde gasiti anunturi publice online.


Pentru a evita inselatoria prin anunturi este bine sa verificati atent locatia celui care a publicat anuntul.Incheiati acorduri prin anunturi numai din zona dumneavoastri, cu oameni pe care ii puteti intalni personal.Cei care incearca sa escrocheze contacteaza utilizatori din zone mai indepartate, incercand sa ii convinga sa le trimita produsele sau sume de bani in avans.Feriti-va, aveti grija!


Daca va sunt cerute sume in avans prin metode care nu implica un cont bancar (ex. Western Union, Money Gram etc.), e foarte probabil sa aveti de-a face cu o incercare de frauda.Daca cel care a publicat anuntul se foloseste de pseudonime si/sau are date de contact care nu par a fi reale/verificate, cereti mai multe detalii inainte de a incheia un acord si intalniti-va personal cu vanzatorul.


Nu dezvaluiti niciodata prea multe date personale: Adresa, CNP, CI, Card Bancar (detalii) etc.. si nu divulgati numarul, numele sau parola contului, parole, data si locul nasterii sau alte informatii care pot fi redundante intr-o colaborare prin anunt, dar care pot fi folosite impotriva dumneavoastra.


Actele trimise prin mijloace electronice nesecurizate pot fi cu usurinta falsificate.Acestea nu ofera nicio garantie asupra identitatii vanzatorului si nu fac dovada faptului ca expeditorul este si proprietarul.


Escrocii incearca sa posteze produse sau servicii cu oferte ametitoare.Feriti-va, aveti grija!Vorbim despre masini, terenuri, etc.,, “super oferte”, “1 leu”, “gratuit” la preturi foarte mici iar daca observati un asemenea anunt, raportati-l imediat.


Site-ul nu este implicat in niciunul dintre anunturi, asadar tranzactia depinde in totalitate de cei doi parteneri, vanzator si cumparator.“Paza buna trece primejdia rea.”


Cu stima,
Echipa Anunturiurgent.Ro